TILBUD

Julemand rabat 40 % er fratrukket prisen

Vægt: 0.41 kg

Højde: 11 cm

Bredde: 7.5 cm

132,00 kr

Julemanden er i visse kulturer en mytisk person, der juleaften uddeler gaver til de artige børn.

Myten fortæller, at julemanden er en stor, rund mand med langt hvidt skæg og en rungende, hjertelig latter – Ho ho ho. Juleaften tager julemanden af sted på sin slæde trukket af 9 rensdyr med Rudolf i spidsen, for at dele gaver ud til alverdens børn. For at komme ind i husene med gaverne, lander han på tagene og så kravler han ned igennem skorstenene. Julemanden lægger nu gaver under træet eller i julesokkerne. Grunden til at han er så 'rund', er fordi mange af de børn han besøger juleaften, har stillet guf frem og når han spiser lidt alle steder, sætter det sig på sidebenene. Resten af året bor han sammen med sine nisser og laver sammen med dem alt legetøjet. Hvor julemanden rent faktisk bor er der en del diskussion om. Steder der har været foreslået er f.eks. Grønland, Nordpolen, Tyrkiet, Finland og Rusland. Oprindeligt var han klædt i grønt, som det traditionelle juletræ og som er en af julens farver. Der bliver sagt at julemanden sender sine små nisser ud som julemænd, fordi selve julemanden ikke kan nå at være alle steder juleaften.

Gammelgaard Glas

Glaskunst fra Gammelgård Glas er af meget høj kvalitet og efterspurgte – ikke blot i Danmark. Vi eksporterer til en lang række lande.

Vi har specialiseret os i at designe og produktudvikle glasfade, smykker og figurer med udgangspunkt i danske historier og traditioner. Figurerne vil med deres originalitet, enkelhed og lethed, skabe glæde.

Butikkens åbningstider

Åbningstider fra 5. juni til 30. september

Onsdag- søndag 11.30-16

Mere info

Gammelgård Glas
Gammelgårdvej 12
7650 Bøvlingbjerg

Gammelgård Glas | Gammelgårdvej 12 | 7650 Bøvlingbjerg | + 45 97 88 55 88 | info@gammelgaardglas.dk